Nyheder

Mere om Generalforsamlingen

Bestyrelsen fremlægger regnskaber, m.v. på generalforsamlingen. Beretning offentliggøres på dagen - så er det op til jer, om vi har gjort det godt nok. Der er indkommet 3 forslag, der kan ses herunder - med bestyrelsens bemærkninger hertil.

Tirsdag den 6. februar er der Generalforsamling. Det er kl. 19:00 i mødelokalet på Louisenhøj.

Alle medlemmer kan deltage og har stemmeret (hvis man er fyldt 14 år).

Du kan se indbydelsen her Indkaldelse Generalforsamling | Viking Atletik (viking-atletik.dk)

Du kan se vores vedtægter her Vedtægter | Viking Atletik (viking-atletik.dk)

Viking Atletik er en forening og det er generalforsamlingen, der er klubbens højeste myndighed. Mellem generalforsamlingerne er det bestyrelsen, der leder klubben. Dette skal dog ske ud fra generalforsamlingens beslutninger og naturligvis i overensstemmelse med vedtægterne. Vedtægterne er vores lovgrundlag og de skal følges. Det er derfor der på generalforsamlingen bl.a. kan ændre i vores vedtægter. Det som vi styrer klubben efter.

Det er også generalforsamlingen der godkender regnskaber for sidste år, budgetter, aktivitetsplaner og målsætninger for det kommende år. Og ikke mindst så beslutter generalforsamlingen hvad vi skal opkræve i kontingent. Da vi altid opkræver kontingent pr. 1. januar, så håber vi generalforsamlingen godkender dette, da det ellers vil være uoverskueligt, hvis det skal ændres (omkostningstungt og meget tidskrævende).

Det er også på generalforsamlingen, at der foretages valg til bestyrelsen. Det er f.eks. let nok at sidde på sidelinjen og have ideer til hvordan klubben skal være, men mener man noget med det, så er det via en plads i bestyrelsen, at man kan ændre på noget. Derfor kan alle medlemmer stiller op til og vælges, hvis dette er et ønske.

Bestyrelsens beretning er en central ting på generalforsamlingen. Her skal bestyrelsen berette om året der er gået. Under beretningen kan bestyrelsen også luft nye ideer for fremtiden og hvilke prioriteter der ønskes fremadrettet. Denne beretning skal til afstemning. Hvis beretningen stemmes igennem, anses bestyrelsens arbejde for at være godkendt. Hvis den ikke stemmes igennem, skal bestyrelsen gå af og en ny bestyrelse skal vælges. De lægger så den nye retning.

Her kan du se dagsorden

DAGSORDEN

  1. Valg af dirigent
  2. Valg af referent og stemmetællere.
  3. Beretning for det forløbne år fremlægges til godkendelse.
  4. Regnskabet for det forløbne år fremlægges til godkendelse.
  5. Forslag til aktivitetsplan og målsætning for det kommende år fremlægges til godkendelse (skriftlig).
  6. Behandling af eventuelt indkomne forslag.
  7. Godkendelse af budgetforslag for det kommende år.
  8. Godkendelse af kontingentforslag
  9. Valg af:

Kasserer                                              Keld Madsen

3 (2) bestyrelsesmedlemmer               Flemming Munch Hansen,

                                                             Stephanie Norlin,

                                                             Esther Løsholt 

Suppleant til bestyrelsen                      Vakant (vælges for 2 år)

                                                              Vakant (medlem afgået i utide – vælges for 1 år)

Revisorer                                             Rønne Revision

  1. Eventuelt

 

Kasserer Keld Madsen og bestyrelsesmedlemmerne Flemming Munch Hansen, Stephanie Norlin og Ester Løsholt er villige til genvalg. Men andre kandidater kan også bringes i spil.

Vi har to kandidater til de ledige suppleantposter. I Viking Atletik indgår suppleanter i konstitueringen og deltager i bestyrelsesmøderne på lige fod med bestyrelsen (dog ikke nogen stemmeret).

Beretningen fremlægges på generalforsamlingen og kommer også på hjemmesiden umiddelbart efter.

Viking Atletiks regnskab fremlægges også på generalforsamlingen. Dette regnskab offentliggøres IKKE, men du kan som medlem altid få en kopi udleveret. I 2023 havner vi med et fornuftigt overskud på ca. 100.000 kr. Det er et særdeles pænt resultat, men skyldes primært, at der kom en regulering vedr. en coronapakke fra 2020 på 91.000 kr. Penge vi ingen ide havde om, ville tilgå os. Der er i regnskabet også hensat en række beløb til bl.a. solcelleanlæg (som vi også har fået fondsmidler til). Solcelleanlæg vil betale sig ind over en kort årrække, så det er en fornuftig investering i fremtiden.

Budgettet for 2024 viser et forventet overskud på 3100 kr. Dette skal også fremlægges jer. Vi kender jo slet ikke f.eks. antallet af deltagere til vores events i 2024, men håber der kommer mange, da det kan ændre på den forudsætning. F.eks. er antallet af deltagere til Etape Bornholm m.v. alt afgørende for vores økonomi.

Vi foreslår af kontingentet for 2024 forbliver uændret. Altså 475 kr. om året + 325 kr. for fitness, i alt 800 kr. 1750 kr. for en husstand. Dog lægger vi også allerede nu op til en gradvis (lille) stigning for 2025, men dette skal formelt først godkendes næste år. Det bliver især de kommende store udskiftninger af fitnessudstyr, som pengene kommer til at øremærkes til.

Viking Atletiks bestyrelse har modtaget tre forslag til behandling under punkt 6. Det er således at ALLE vedtægtsændringer skal godkendes her. Vedtægterne er vores ”Lov grundlag”. De to af forslagne er således vedtægtsændringer.

Der er også kommet et forslag fra et medlem, som bestyrelsen har behandlet – se herunder.

Jeg håber at se jer alle til generalforsamlingen. Der er kaffe og kage.

Indkomne forslag:

Til generalforsamlingen den 6. februar kl. 19:00, har bestyrelsen modtaget 3 forslag til behandling under pkt. 8.3.

Fristen for indstillinger udløb den 23. januar.

Jf. vedtægternes paragraf 7 skal forslag fremlægges på hjemmesiden senest 8 dage før generalforsamlingen, hvilket det hermed gøres.

Du kan læse vedtægterne her - Vedtægter | Viking Atletik (viking-atletik.dk)

Forslag 1: Vedtægtsændringer

Bestyrelsen indstiller en række ændringer af paragraf 8, paragraf 11, paragraf 12, paragraf 14 om ændring af navnet på ”Formand” og ”Næstformand”. Vi ønsker at ændre til ”forperson”, der er en kønsneutral betegnelse og ikke nødvendigvis ”en mand”.

Begrundelse: Over halvdelen af vores medlemmer og udvalgsfor…..mænd og en stor del af bestyrelsen er kvinder. Formandens holdning er, at han gerne vil kaldes forperson. Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at vedtægterne ændres, så vi i stedet for ”Formand” og ”næstformand” bruger Forperson begrebet. Dette vil kræve en vedtægtsændring, som skal godkendes af generalforsamlingen.

Nye vedtægter fremlægges på mødet

Bestyrelsen anbefaler at der stemmes ja til forslaget.

 

Forslag 2: Vedtægtsændringer

Bestyrelsen forslår en ændring af paragraf 13, således, at ”Festudvalget” indskrives i række af stående udvalg i klubben.

Begrundelse: Viking Atletik ønsker at styrke de sociale begivenheder. Derfor er der oprettet et ”Festudvalg”. Dette udvalg skal naturligvis fremgå af paragraf 13, hvorfor denne ændring foreslås.

  • 13. Klubbens udvalg. Klubbens stående udvalg er: - Idrætsudvalget, herunder - Orienteringsløbsudvalget - Cykeludvalget - Motionsudvalget - Etapeudvalget - Stævneudvalget (banestævner) - Arrangemetsudvalget (Motionsløb) - Triathlonudvalget (Selvstændig bestyrelse og udvalgsregnskab) – Festudvalget (sociale aktiviteter i klubben).
    Udvalgene er selvsupplerende og har mindst 3 medlemmer. De refererer til bestyrelsen. I alle udvalg virker et bestyrelsesmedlem som kontaktperson. Stående udvalg kan efter bestyrelsens beslutning tages midlertidigt ud i en af bestyrelsen fastsat periode. Midlertidigt virkende udvalg kan ved opstået behov nedsættes af bestyrelsen. Denne tildeler sådanne udvalg opgavebeskrivelser.

Bestyrelsen anbefaler at der stemmes ja til forslaget.

 

Forslag 3: Indkommet forslag fra medlem vedr. ønske om adgang til Sauna.

 

Foreningen har modtaget følgende begrundede forslag fra Kurt Zarzycki

 

 

Rønne d. 20/1-2024

 

Forslag til næste generalforsamling

Til Bestyrelsen / forretningsudvalget

 

Jeg er blevet opfordret af en del svømmer som svømmer mandag.  fredag

 

Vi er en del svømmer der er meget utilfreds   med beslutning af sauna er slukket pga. besparelser

Nogle medlemmer har udmeldt sig pga. lukning

Vi mener at besparelsen er for småligt

En begrundelse samt en udregning vil være passende som jeg kan orientere svømmerne med

Forslag:

  1. Egen betaling som Claus forslog til svømmehal ikke muligt da svømmehal er udlejet til Viking
  2. 2500 medlemmer forhøjes til 3 kr. pr medlem som vil kunne dække udgiften
  3. Sauna tændes mindst mandag/fredag
  4. 8 mdr. a 16 svømninger 128 gange x 60 kr. – helligdage kr. 7680.00 ca. udregning  da jeg ikke ved de rette tal.

 

Mvh. Utilfredse svømmer

info@sklitecenter.dk

 

Bestyrelsens bemærkning til ovenstående forslag (forslag 3).

 

Bestyrelsen har behandlet forslaget. Bestyrelsen tolker indstillingen derhen, at der foreslås en kontingentstigning i 2024 på 3 kr. for alle medlemmer af foreningen. Det skal således dække udgiften til at saunaen, som så skal være tilgængelig i Viking Atletiks svømmetid.  

 

Bestyrelsen kan ikke støtte forslaget i den igangværende sæson, hvis forslaget går på, at det allerede krævede kontingent skal ændres.

 

Skal sauna tilkøbes, vil prisen stige med 130 kr pr. træningstime – link: - Priser | Rønne Svømmehal (ronnesvommehal.dk) – den vil stige med 17.680 kr. om året. Vi tænker, at alle træningstilbud og for begge køn skal være omfattet (svarer til 6,67 kr. pr. medlem og ikke de 3 kr., som forslaget lægger op til).

 

Skal forslaget følges, vil det ligeledes betyde, at vi skal særopkræve 3 kr. pr medlem her i 2024. Kontingentet for 2024 er allerede opkrævet! Det blev gjort i december, med forfaldsdato den 2. januar. Så skal forslaget følges, skal det reelt ske ved, at samtlige medlemmer skal oprettes med et særskilt kontingent og efterfølgende opkræves de foreslåede 3 kr. Det vil i timeforbrug være uoverskueligt mange timer (formentlig flere hundrede timer), som administrationen umuligt vil kunne løse.

 

Ligeledes vil udgifterne til ca. 2700 nye indbetalingskort beløbe sig til minimum 35.000 kr, da opkrævningen sker via globus data og Nets. Der findes ikke andre måder at gøre det på. Efterfølgende skal der så bruges tid og økonomi på rykkerprocedure m.v. Herunder sletning af medlemmer i restance jf. paragraf 4 i vedtægterne. Forstået på den måde, at betaler man ikke de 3 kr., er man i restance og skal slettes som medlem efter 14 dage.

 

Vi arbejder til stadighed på at forbedrede forholdene ved vores svømmetilbud, men har også oplevet en tredobling af prisen på brugen af svømmehallen efter energikrisen. De faktiske udgifter er steget fra 14.200 kr til 44. 304 kr. på få år (budgetsat lidt højere, men der har været en del aflyste dage). Alligevel har vi besluttet at opretholde samme antal svømninger som tidligere. Det finder bestyrelsen ikke småligt. Som vi nævner i beretningen, vil vi se om vi kan finde en løsning til 2024/2025 sæsonen. Især indtjeningen ved årets events kan blive udslagsgivende for, om der kan rejses penge hertil.

 

Bestyrelsen anbefaler på det kraftigste, at forslaget forkastes. Ellers ligger der et meget stort arbejde forud for en evt. ny bestyrelse, ikke mindst i selve den fysiske indtastning af den nye kontingenttype. 

 

Vi har bedt forslagsstilleren om en præcisering af forslaget. Men dette er ikke modtaget. Gælder forslaget derimod for 2025, kan det uden videre indregnes i den kommende opkrævning, som opkræves i december 2024. Det vil ikke koste ekstra hverken i opkrævnings gebyrer eller i arbejdstid. Men måden at gøre det på, vil stride mod al det, som vi tidligere har praktiseret. Så vil vi heller indføre en fast brugerbetaling for at benytte svømmetilbuddet, som vi kender fra Fitnesstilbuddet. Det kunne være et fast beløb og så kan bookingsystemet bruges til booking af en plads, ligesom vi kender fra holdtilbud i fitness. Men vi vil allerhelst beholde det nuværende system, da det er langt mere gennemskueligt. Som sagt under beretningen, ser vi på hvad der er muligt for næste sæson.  

Del denne side

Følg Etape Bornholm