Nyheder

Fremgang at spore i de store events

Efter nogle hårde år tyder det på fremgang i bl.a. Etape Bornholm og Bornholm Rundt på Cykel

En stor del af indtægterne i Viking Atletik stammer fra vores events. Det har stor betydning for os men også for resten  af øen. 

Indtil og med 2019 så det helt fint ud og f.eks. Etape Bornholm lå stabilt med ca. 2500 deltagere pr. år. 2020 så lovende ud og alle tal indikerede, at året ville byde på rekorddeltagelse. 

Så ramte coronaen og verden blev forandret. Rekorder blev ændret til aflysninger. 

Det var vigtigt for os, at vi gennemførte hvad vi kunne i 2020 og 2021, mens landet fortsat var omfattet af restriktioner. Det blev til en række nødversioner af vores events. Mere eller mindre succesfulde :-)

Men nedgangen i de store events var massiv når det gælder de brede motionsevents med mange deltagere. Kun Bornholm Rundt på Cykel og Höst Open i orientering "holdt skansen" og der var tallene tilfredsstillende. 

2022 blev gennemført som planlagt og uden restriktioner, men især bredde motionsløb havde svært ved at komme tilbage til tidligere tiders antal deltagere. Dog med undtagelser - f.eks. kom der rekord i Halloweenløbet i uge 42 med over 700 løbere. 

I år ser det til at der kommer fremgang. Lige nu er der 881 tilmeldt til Etape Bornholm og 678 til Bornholm Rundt på Cykel. Dette til trods for, at de to events først gennemføres i hhv. uge 30 og 34 - altså om 4-5 måneder. Der er 22 procents fremgang i Etape Bornholm sammenlignet med sidste års tal og Bornholm Rundt ligger hele 62 procent foran. Vi kender endnu ikke tal for andre events, men håber selvfølgelig, at de følger efter.

For Viking Atletik betyder antallet noget. Det er måden vi tjener lidt til klubkassen på. I 2022 var indtjeningen gået ned med en tredje del i forhold til 2019. Det betød en halv million mindre i indtægt. 

For Bornholm betyder antallet af deltagere også meget. Vi ved at mange af vores deltagere kommer til øen, alene fordi de vil deltage i vores events. Når både Etape Bornholm og Bornholm Rundt på Cykel kan tælle deltagertal på over 80 procent tilrejsende og Höst Open i Orientering er tallet over 98 procent, så betyder det også rigtig meget for øens turistvirksomheder. 

Etape Bornholm havde tidligere over 2500 deltagere (i år lander vi nok på ca. 2000). Bornholm Rundt ligger på 1300 deltagere og Höst Open har ca. 1000 deltagere. Læg dertil alle de pårørende der rejser med. Det betyder meget for overnatningssteder og bespisningssteder, hvor det giver en god ekstra omsætning - ofte i skuldersæsonen. Det betyder også meget for trafikken til og fra øen. Her er vi glade for, at DAT støtter klubbens udvikling og opfordrer til, at det er den transportform der bruges. Men måske ikke også nogen har brug for bilen...

Pengene til den meget omfattende markedsføring vi laver, kommer bl.a. fra Team Bornholm, DAT, Bornholms Brand, vandrerhjemmene i Rønne, Hasle, Boderne og Svaneke, Novasol samt vores ambassadører. Men også alle vores sponsorer, er en vigtig del af vores indtægtsgrundlag og de muligheder vi har for, at få flere deltagere til vores events.

Viking Atletik afvikler en række events hvert år. Vi håber vi kommer tilbage til de tal vi kendte fra 2019 og før den tid. Vi er på vej - og håber vi snart igen kan byde velkommen til de over 10.000 deltagere i et af vores mange events - se dem her 

Viking Atletiks udvikling har i øvrigt været gunstigt på andre områder. I 2021 var vi ca. 1500 medlemmer. I dag tæller vi tæt på 2600 medlemmer. Så det går egentlig rigtigt godt - trods alt. Vi er en non profit organisation hvis største formål - og ønske - er at fremme idrætslige aktiviteter til gavn for det samfund, vi alle er en del af. Det er via vores egne træningstilbud, det er sundhedsfremme -  og de events vi kan lave til glæde for foreningen, for deltagerne og dem der tjener lidt ekstra på dem, der kommer til øen for at være en del af fælleskabet. Støt gerne dem der støtter os. 

Del denne side

Følg Etape Bornholm