Nyheder

Vi har været over 3000 i 2023

Det er ret vildt, at så mange vil være en del af vores idrætsforening og fællesskab.

Det er IKKE et mål i sig selv for Viking Atletik, at være mange medlemmer. Men det er et mål for os, at have gode og brede idrætstilbud med dygtige og engagerede instruktører. Så tror vi på, at medlemmerne kommer af sig selv. 

Det er også et mål i sig selv, at have en let tilgængelighed. Ikke mindst i form af et billigt kontingent, så det ikke skal være et spørgsmål om økonomi, hvis man vil være med i fællesskabet. 800 kr. for hele pakken er billigt. Sådan skal det være!

Vi tilbyder en række af de idrætstilbud som efterspørges mest. Det er idrætter som løb, walk, cykling, svømning og ikke mindst Fitness. De ligger jo alle højt på på listen over de idrætter, som danskerne efterspørger. Idrætter der kan dyrkes præcist når man vil - eller i fællesskab, når det er det, man vil. Det er her, at vi står klar. 

I 2023 har 3014 personer været medlem af Viking Atletik. 

Hvert eneste år vælger mellem 10 og 15 procent af forlade os igen. Så omsætningen er stor ! Men vi har de sidste år kunnet se, at der hvert år er lidt flere indmeldelser, end der er udmeldelser. I 2005 var vi bare 300 betalende medlemmer. Det vil altid være sådan, at der selvfølgelig kommer udmeldelser. Nogen rejser over, andre igen vil hellere dyrke idræt i en anden forening - eller et andet fællesskab. Nogen stopper helt med idræt (ærgerligt nok). Andre igen skifter til et andet fitnesscenter (heldigvis kommer der jo hele tiden nye tilbud). Nogen vil gøre det for sig selv og har ikke brug for en forening. Sådan er det - og det er fuld forståeligt. 

Når 2024 starter, vil vi formentlig være omkring 2500 medlemmer. Mange nye vil komme til i løbet af 2024 og vi byder alle velkommen. De sidste mange år har vi sagt goddag til 4-500 nye medlemmer hvert år.  Så længe man har lyst til at være en del af vores fællesskab, så skal man være velkommen.

Også tak til alle jer, der forlader os igen - med et "tak for denne gang". Måske vi ses igen en anden gang. Du skal altid være velkommen. Du ved jo hvad vi står for og hvor du kan finde os. 

 

Ekstra om medlemstal. 

Medlemstal kan gøres op på mange måder :-)

Den officielle DIF og DGI måde er "Aktivitetsmedlemmer". Her tæller man med en gang for hver aktivitet man dyrker i en forening. Så hvis man dyrker tre forskellige idrætter i en forening, så tæller man med som 3 "personer". Her tæller man ikke passive med - som f.eks. vores stavgængere er. Man tæller med, hvis man har været medlem i mindst 3 måneder. 

Vi gør som regel det, at vi tæller hvor mange unikke medlemmer vi har, præcis den dag, vi gør tallet op. Her tæller vi også f.eks. stavgængere (ca. 20) med. Her har Viking Atletik været omkring 2900 på samme dag - det var engang i slutningen november. Det er her, hvor der begynder at komme udmeldelser, som så "deaktiveres" i vores database. Her tæller man med uanset hvor lang tid man har været medlem. 

Tallet i denne opgørelse (3014) er hvor mange unikke personer, der på et eller andet tidspunkt i 2023, har været medlem. Inklusiv stavgang. Da der f.eks. var nogen, der meldte sig ud i foråret (men havde betalt for hele året), så tæller de med i denne opgørelse. 

Så der mange måder at gøre tallene op på :-). 

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm