Nyheder

Status for fitnessbyggeri

Der er gode dage i Viking Atletik - og der er mindre gode dage. Desværre sætter tiden og prisen en begrænsning for hvad vi så gerne ville. Men det vi allerede har, er jo ikke så ringe endda !

Udvidelsen af Fitnessbygningen er desværre udskudt.

Vi er jo en medlemsforening ! Alle vores medlemmer er ejere af klubben, så derfor kommer her lige en intern orientering om status på vores plan om en udvidelse af Fitnessbygningen. Noget vi ved mange – inklusiv bestyrelsen – ellers havde set frem til.  

Der er jo intet vi hellere vil, end at give vores medlemmer de optimale betingelser i vores fitnessbygning. Optimale betingelser kræver mere plads, end der er nu. Trods det at bygningen ikke er mere end 2 år gammel. Den blev indviet i juli 2021.

En analyse/erfaring af vores brug af bygningen viser især følgende:

  • Der har været en langt større tilslutning, end vi havde forventet. Altså der er kommet flere medlemmer. I den gamle fitnessbygning havde vi 1200 brugere, nu har vi over 2000.
  • Der er for små omklædningsrum.
  • Der mangler et sted, hvor der kan være ”øvelser på gulv og udstrækning”, når salen er optaget af holdtræning. Det er den kun 3-4 timer om dagen, men det er i primetime.
  • Der er lidt for lidt afstand mellem maskinerne for, at det er optimalt i forhold til mennesker der sidder i kørestol.

Det ville vi gerne gøre noget ved og i løbet af efteråret 2022 igangsatte vi derfor en udvidelsesplan 😊. Første skridt er jo om det er muligt og andet skridt at finde ud af, hvad det koster.

Vi ville gerne lave omklædningsrummene større og tilbygge to små ekstra rum, der ville gøre, at vi kunne flytte lidt rundt på de eksisterende maskiner og give ekstra plads til et ”udstrækningsområde”.

Planen var, at vi skulle bygge i maj til september, de måneder hvor der er færrest brugere i bygningen. At bygge om vinteren ville betyde, at hele huset skal lukkes helt af i en periode. Det vil være uheldigt.

Økonomien er selvfølgelig altafgørende. Efter færdiggørelsen af byggeriet i 2021, var kassen så godt som tom. Det vil sige, vi nu har en kassebeholdning under en million. Der går mange år, før vi igen ”kan gøre hvad vi vil”. Derfor var vi afhængige af fondsmidler til et nyt byggeri, men også at prisen for byggeriet er den vi kendte, nemlig den pris som byggeriet kostede i 2021. Her var der en gennemsnitlig byggepris på ca. 20.000 kr. pr. m2.

Desværre er tiden løbet fra os i forhold til fondsansøgningerne, hvis der skal bygges i år. Der er så meget usikkerhed i byggesektoren og heldigvis (!) også meget travlt, at det tog tid at beregne priserne. Det er jo ikke lokalt det afgøres hvad stål mv. koster. Det er priser man får ”ovrefra”, hvor der åbenbart er flaskehalse. Da vi endelig så fik en pris oplyst, var det så sent til den endelig færdiggørelse af projektet (en præsentation) og den tid det tager at få svar fra fondene, til vi kan nå det, hvis byggeriet skulle være her i sommer. Vi vil tidligst kunne komme i gang til efteråret. En anden udfordring var, at prisen på byggeriet også vil ende samlet en million højere end de 20.000 kr. pr. m2, som vi havde kalkuleret med for de små 100 m2 udvidelse. Det er ikke realistisk at få så mange penge fra fonde (altså over 2. mio), derfor må vi ændre vores planer. Det er noget bestyrelsen vil drøfte den kommende tid.

Vi sigter efter, at vi FORTSAT gennemfører byggeriet, men bare ikke på en gang. Måske i etaper i takt med vi forhåbentlig over en årrække (5-7 år), igen kan få en indtjening fra vores events og lægge lidt til siden. Et lån kan også blive nødvendigt, men som forening får vi ikke lov til at låne penge i banken, uden der stilles med en kommunegaranti. Det betyder at det skal gennem kommunalbestyrelsen. Som tingene ser ud lige nu, kan vi vist godt glemme alt om det !

Indtil vi får bedre vilkår, må vi derfor tage til takke med det vi har. Det er jo hellere ikke så ringe endda. Vi ved der er meget snak om omklædningsrummenes kapacitet. Vi håber alle finder sig til rette. En af måderne man kan løse det på er, at man tager tøjet ned i tasken og stiller den under bænken, mens man selv træner. Så er der plads til andre kan skifte tøj imens. Hæng også gerne overtøjet op ude i entreen.

Det er ca. halvdelen af vores brugere, der også bruger omklædningsfaciliteterne.

Skal man bruge holdsalen til selvtræning, så kan man vælge tidspunkter, hvor der ikke er holdtræning. Her er salen til fri afbenyttelse (ca. 15 timer om dagen). Alternativt finde andre steder til gulvøvelser. Vi arbejder på at finde en midlertidig løsning, men det er svært.

Som skrevet er der intet vi hellere vil, end at give optimale vilkår. For klubben er det dog vigtigt, at vi også har et billigt kontingent. Så vi er tilgængelige for alle. Vi har rigtigt mange tilbud i klubben. Løb, svømmehal, fitness, orienteringsløb og så videre – alt sammen til en pris på kun 66 kr. om måneden. Endnu billigere i snit pr. medlem, når man har husstandsmedlemskab. Er man fire i husstanden, svarer det til 36 kr. om måneden.

Et højere kontingent vil helt sikkert give flere penge i kassen og gøre vi kommer tættere på, men det vil så også afholde nogen for at kunne træne. Så det er lidt af en balancegang i en forening der bygger på det sociale og ikke på profit. 

Der er en pris ”der skal betales”, når kontingentet er så lavt. I denne omgang betyder det, at vi ikke kommer i gang med vores byggeri og den ønskede udvidelse. Det håber bestyrelsen på alles forståelse for. Også selvom det i første omgang betyder ringere forhold ved omklædning og at der vil være spidsbelastninger i bygningen, hvor der er mange til træning. Typisk fra 15:30 – 18:00 - og typisk i januar og februar. 

Med i den ligning skal måske også, at mange steder har energikrisen sat en stopper for bademuligheden i fitnesscentre og haller. Vi holder trods alt åbent. 

God træning til jer alle.

Del denne side

Følg Etape Bornholm