Nyheder

Offentlig referat fra 15/1

Der var til dette møde en meget kort dagsorden, der havde fokus på den kommende generalforsamling.

Hermed et forkortet offentligt referat fra bestyrelsesmødet mandag den 15. januar 2024.

Der var afbud fra Stephanie Norlin og Michael Ovesen (grundet arbejde).

I bestyrelsen sidder: Claus Clausen (forperson), Esther Løsholt (næstforperson), Peter Hauge Madsen (sekretær), Keld Madsen (Kasserer), Annika Espersen ( FU medlem og fitnessudvalget), Karina Juul Jensen (Atletikudvalget), Flemming Munch Hansen (O-udvalget), Michael Ovesen (cykel- og triudvalget), Stephanie Norlin (motionsudvalget, løb og walk). Der er pt. to ledige pladser.

 

Vi er lige nu 2673 medlemmer.

Der har i 2023 været ca. 450 udmeldelser, som er på niveau med 2022. 

Der er en række restanter, der er blevet rykket i sidste uge. Onsdag slettes restanter endeligt som medlem. Vi vil derefter være ca. 2550 medlemmer.

Vi havner – efter sletning af restanter - på ca. 2000 aktive chipbrugere i fitness.

Der er p.t. rigtigt mange indmeldelser. Alene i weekenden meldte små 30 personer sig ind.

Vi drøftede kort det store ekstra arbejde der er, når medlemmerne ikke tilmelder sit kontingent til betaling via PBS. Det er kun en tredjedel, der er tilmeldt PBS. Det giver voldsomt meget ekstra arbejde og direkte ekstra udgifter. Vi vil i løbet af 2024 drøfte muligheden for, at den ekstra udgift, skal sendes videre til dem, der ikke er tilmeldt PBS, så vi kan holde kontingent i ro. Det er jo almindelig praksis andre steder. Altså princippet om at ekstra udgifter, betaler den enkelte selv for. Måske det kan adfærdsregulere. Vi kan overveje, om vi skal indføre et omkostningsgebyr, hvis man ikke tilmelder sig kortbetaling eller PBS.

Vi drøftede også ændring af praksis ved chipdepositum kontra salg af chip ved indmeldelse. Dette lader vi generalforsamlingen tage stilling til. Det er jo medlemmerne der ejer foreningen og dermed hvad vi kan gøre. 

Vi har igangsat ”projekt solceller”. Kommer i løbet af foråret.

Fået hjertestarter hjem – pengene blev hensat på 2023 regnskabet. Bornholm Brand har givet 5000 kr. til hjælp ved indkøbet. Den sættes snarest op på Villa Nova. Viking Atletik har nu 3 hjertestartere. Der er pt. ansøgning ude om en 4. til brug for o-løb (transportabel).

Sæsonen er klar med sponsoraftaler og ansøgninger til events m.v. Det er skønt, at vi får så stor opbakning fra erhvervslivet. Vi neddrosler dog markant markedsføringen af vores events i år ”på den anden side af vandet” og går helt bort fra markedsføring uden for Sjælland. Vi reducerer budgettet til markedsføring af vores events og målrettet det mod der, hvor vi har flest deltagere fra. Tilmeldingen til vores events ligger langt foran sammenlignet med de sidste par år. Så må vi se hvad der sker på sigt, når vi nu skærer ned.

Generalforsamlingen drøftet.
Beretningen blev godkendt. Det er bestyrelsens samlede beretning, som der er helt enighed om og opridser en række beslutninger i 2023, som så kan drøftes/udfordres.
Aktivitetsplan og målsætning godkendt.
Ingen forslag modtaget (endnu). Vi har selv forslag til justeringer af vedtægter (Formand ændres til Forperson).
Kontingentforslag (uændret) sendes til afstemning
Pokaler – emner, drøftet.
Kandidater til ledige poster drøftet – vi har to, der er villige til, at overtage de ledige pladser.
Dirigent er fundet.
- Så er det helt op til medlemmerne, om de vil godkende bestyrelsens arbejde. Vi har nu haft vores sidste samling før valg mv. den 6. februar.

Økonomi drøftet.
- Årsregnskabet gennemgået og godkendt. Vi er rigtigt godt tilfredse med, at der et overskud, når vi ser på det meget store antal af frivillige, der laver en indsats i både hverdagen og til vores event. Dette regnskab skal fremlægges og godkendes af Generalforsamlingen. Det viser et overskud på et fornuftigt 5-cifret tal. Der er i regnskabet hensat nogle beløb til kendte og nødvendige udgifter/investeringer i 2024. Økonomien har især været påvirket af det meget store medlemstal samt en generel fremgang i antallet af deltagere til vores største events. Dejligt vi nu kan lave endnu mere idræt til gavn for alle. Vi er en nonprofit organisation, hvor overskud går til medlemsaktiviteter.

Budget 2024 blev drøftet. Vi laver færre events det kommende år – og regner med lidt færre medlemmer. Budgettet er sammensat af kendte udgifter fra 2023 og de satsningsområder vi ønsker at lave i 2024, som f.eks. flere sociale aktiviteter og forbedringer. Det er helt op til Generalforsamlingen at godkende budgettet. Budgettet for 2024 viser et overskud på 3100 kr.

Udvalgene orienterede derefter om egne aktiviteter. Al idræt (træning) i Viking Atletik foregår og er forankret i udvalgene, der regelmæssigt afholder møder og planlægger hverdagen.

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm