Nyheder

Fredensborgløbet 2. pinsedag

Der er blevet længere mellem løberne på Bornholm.

I hvert fald når det gælder rent lokale motionsløb, der traditionelt mest tiltrækker Bornholmere. 

Mandag den 20. maj - det er 2. pinsedag - byder Viking Atletik på Fredensborgløbet. Det forgår fra Hotel Fredensborg på Strandvejen og ruten er dels på Galløkken og dels i Onsbæk Plantage. Ruten er præcis 5 km. Men for dem der ønsker en kortere tur, er der også en rute på kun 2,5 km. Det er også et børneløb. Så her er noget for alle. 

Du kan læse om løbet her Fredensborgløbet | Viking Atletik (viking-atletik.dk)

Her finder du oplysninger om løbet, startlister, mulighed for tilmelding m.v.

De lokale Bornholmske motionsløb "hænger" en del i forhold til tidligere. Vinterens Crosscup og de mange traditionelle motionsløb på øen, kan slet ikke byde på de deltagertal, som man så før 2020. Underligt nok. For sådan er det ikke "ovre". - for ser man på de meget store løb, så kommer der rigtigt mange deltagere og mange events må melde tidligt udsolgt. Bl.a. er Royal Run udsolgt - og det samme er de store Københavnske løb som CPH Half og hel maraton. Også Etape Bornholm, der løbes i uge 30, ligger rent faktisk (statistisk) til deltagerrekord. Men til forskel fra rent lokale løb, så kommer der over 80 procent af deltagerne tilrejsende for at deltage i "etapen". 

Netop Royal Run løbes også på mandag - og man kan se på deltagerlisten for dette løb, at rigtigt mange bosiddende her på øen, deltager. Ikke mindst i Købehavn. Så det kommer naturligvis også til at påvirke deltagertallet i Fredensborgløbet - negativt. Men sådan er det :-).

Mandagens Fredensborgløb bliver også en genstart på den lokale "Grand Prix serie". 3 klubber er gået sammen om at genstarte turneringen, der sidst blev gennemført i 2019. Alle ved  hvorfor, den ikke blevet løbet i 2020.... Og derefter kom den aldrig i gang igen. Men nu skal det være! Ønsker man at købe startnummer samlet til de 5 løb, som indgår i serien, kan det gøres her - Grand Prix turnering 2024 | Viking Atletik (viking-atletik.dk) Klubberne håber naturligvis på, at vi får gang i de lokale løb igen. Det fortjener de ! Men det kræver først og fremmest, at de bornholmske motionsløbere bakker op om det. At vi også her på øen kommer ud af det corona dynd, som vi stadigvæk hænger lidt i. 

Generelt om "løb". Alt går i bølger. Siden 70,erne, hvor joggingbølgen startede og mange motionsløb opstod, har der været mindst 4 "toppe". Lige nu melder mange motionsløb "udsolgt" og der er fremgang at spore. Forrige gang man så det, var i 2010 - 2013, hvor der blev lavet rigtigt mange løbeevents og der kom rigtigt mange deltagere til dem. Så gik det ned ad bakke op gennem 10,erne og der kom bare færre til de enkelte events. Der var faktisk rigtigt mange gode takter i 2018 og 2019, hvor udviklingen igen vendte. Dog langt fra de samme antal, som man kendte fra bare 5-6 år tidligere. Nu ser det så ud til, at en ny bølge er på vej. Men det skyldes måske også, at der er langt færre løb end tidligere at vælge mellem. 2020 og coronaen tog livet af mange små løbeevents. Ikke mindst her på Bornholm. Tidligere blev der f.eks. udbudt 13-14 Grand Prix løb, hvoraf mere end halvdelen slet ikke udbydes i dag. 

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm