Nyheder

Fitness kun for 15+

Der er mange gode grunde til, at man ikke må komme i fitness alene, før man er fyldt 15 år.

- altså uden en ansvarlig voksen som tager ansvaret.

I Viking Atletik har vi en regel om, at man skal være fyldt 15 år for at komme i vores fitnessbygning på egen hånd. En regel som er gældende og som skal respekteres. 

Vi oplever ofte der bliver stillet spørgsmål til denne regel, hvorfor jeg her sætter en forklaring på skrift. 

Vi har bl.a. konsulteret DGI for en sikkerhedsskyld. 

"DGI,s kraftige anbefalinger er, at man ikke lader unge under 15 år træne alene i fitnesscentret.

Vores begrundelse er, at maskinerne i fitnesscentret ikke er bygget til børn/unge, så de kan i mange maskiner kommer til at sidde forkert, og få skader. Alle vores leverandører siger, at de fraskriver sig ansvaret, hvis vi lader under 15 årige træne i maskinerne – og de siger, at for drenges vedkommende (som er senere udviklet end pigerne) burde vi sætte aldersgrænsen for træning i maskinerne ved 18 år.

Samtidigt er vores fitnesscentre rettet mod voksne medlemmer. Og vores erfaringer viser, at børn/unge – også selv om deres forældre er med og har ansvaret for dem – kommer til at ”fylde” utroligt meget i fitnesscentret, så andre ikke har lyst til at træne på samme tid.

Det er af disse grunde, at mange kommercielle fitnesscentre også sætter aldersgrænsen ved 15 år for træning hos dem.

Fra DGI,s side er det ydermere ikke bare en anbefaling, men et krav, at børn under 15 år ikke kan træne alene i fitnesscentre."

Viking Atletik tillader derfor ikke unge 15 år at træne alene i vores fitnessbygning. Man skal have en ansvarlig fra familien tilstede når der er unge under 15 år (eller af dem udpegede). AL vores holdtræning i fitnessbygningen er ligeledes kun for unge der er fyldt 15 år. Der er nogle lovmæssige krav vi som klub skal leve op til omkring børneattester. Derfor skal man være fyldt 15 år for at træne alene og for at deltage på holdtræning i fitnesstilbuddet. 

Jeg beklager på forhånd, at dette svar ikke lever op til forhåbningerne hos mange, men det ændrer ikke ved, at vi vil håndhæve dem.

Vi får mange spørgsmål om en forældre må tage et 14-åriget medlem fra en "anden familie" med til træning. Der er to krav fra vores side.... 1. Det unge menneske skal være medlem. 2. Hvis forældrene vil overdrage ansvaret til en anden voksen, så okay fra vores side. Men dette ansvar ligger alene hos jer. 

 

Claus Clausen

 

 

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm