Nyheder

En aften om Caminoen

Det er torsdag den 8. februar kl. 19:00 i mødesalen på Louisenhøj. Det er gratis at deltage

Velkommen til medlemsaften i Viking Atletik om Caminoen

Vi tager en aften, hvor vi ser en film om Caminoen, ser billeder og snakker om erfaringer. Så aftenen er for dig, der har gået Caminoen, skal gå Caminoen – eller bare gerne vil høre om det. Kan også tages på mtb. 

Dato:  8. februar kl. 19:00

Sted: Mødelokalet hos Viking Atletik

Der serveres lidt spansk inspireret Santiagokage og kaffe.

Har du gået Caminoen, så tag gerne billeder, bøger, udstyr eller andet med, som vi kan snakke om.

Du skal tilmelde dig senest den 6. februar kl. 21:00 på følgende link

Alle medlemmer kan deltage og det er gratis.

 

Arrangør: Lis og Else

 

Jakobsvejen el. Ibsvejen, også kendt under det galiciske navn o Camiño de Santiago og det spanske navn Camino de Santiago eller blot Caminoen, er en pilgrimsrute, der fører til katedralen i den galiciske by Santiago de Compostela i Spanien, hvor en af de tolv apostle Skt. Jakob el. Skt. Ib ifølge legenden ligger begravet.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Katedralen i Santiago er rejsens endelige mål.

Jakobsvejen har siden middelalderen været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter, og pilgrimme har rejst ad den til Santiago de Compostela i de sidste 1000 år. Inden for katolicismen regnes Jakobsvejen i dag som en af de tre vigtigste pilgrimsruter (sammen med ruten til Rom (Via Francigena) og Gravkirken i Jerusalem).

Jakobsvejen følger ikke én bestemt rute, men nogle regnes for mere betydningsfulde end andre og tiltrækker derfor et langt større antal pilgrimme. I middelalderen var rejsen til Skt. Jakobs grav meget populær, og mange mennesker begav sig ud på denne rejse, som måske var den eneste i deres liv. Langs de vigtigste veje skød der herberger op, som skulle dække de rejsendes behov. Nye valfartskirker opstod også. De fungerede som stationer, hvor de rejsende kunne holde modet oppe ved bøn, messe eller andre ritualer. Med tiden udviklede disse kirker sig til selvstændige valfartsmål for mindre pilgrimsfærde.

Del denne side

Følg Etape Bornholm