Nyheder

Aktivitetsplan og målsætning 2024

Her er aktivitetsplanen og målsætning for 2024, som den fremlægges på generalforsamlingen.

Målsætning og Aktivitetsplan for Viking Atletik 2024

 

Overordnet målsætning

Medlemsmæssigt: Fastholde et højt medlemstal på mindst 2500 medlemmer. Mindst 500 skal være i alderen under 25 år. Alle medlemmer skal have mulighed for idrætslig og social udfoldelse til glæde og gavn for den enkelte og det samfund vi alle tilhører. Vi ønsker at give et passende tilbud af træningstilbud og events, der gavner den enkelte, folkesundheden og øens erhvervs- og turismevirksomheder. Skal ske gennem idrætslige tilbud som dækker både de daglige træningstilbud, sociale arrangementer og events der kan trække deltagere til øen.

 

Økonomi: Fastholde en god økonomi og en god likviditet.  Fastholde stram styring af udgifterne med henblik på, at skabe råderum til et bredt udvalg af idrætslige aktiviteter. En god økonomi i klubben skal først og fremmest bruges på aktiviteter til børn og unge, elite og motion. Vi vil fortsat bestræbe os på at gøre det lettere, at være frivillig ved fornuftige investering i materiel. I 2024 skal fokus være på en udvidelse af træningsforhold ved Villa Nova med styrketræning m.v. Området på Louisenhøj skal forbedres med overdækket terrasse.

 

Idrætsligt: Større idrætslig aktivitet med flere deltagere blandt børn, motionister og elite. Støtte klubbens unge og eliteatletikudøvere økonomisk i forhold til deres niveau (niveauet fastsættes af DAF). Vi ønsker at tilbyde medlemmerne nye og alternative idrætstilbud som kan bruges som alternativ træning til atletik og løb. Vi vil øge interessen for afvikling af Atletik, løb, orienteringsløb, Fitness, triatlon samt parasport. Især interessen for baneatletik skal styrkes.

 

Sociale og faglige aktiviteter. Vi ønsker at have større fokus på faglige og sociale aktiviteter i form af foredrag og andre aktiviteter der fremmer medlemmernes viden om den idræt vi udfører. Vi ønsker at fremme de sociale aktiviteter i klubben gennem såvel idrætslige- som almene aktiviteter/tilbud. Gerne øge antallet af særlige fællestræning for medlemmerne. Vi vil skabe flere holdtræningsmuligheder ifm ny bygning.

 

Materiel og faciliteter: Skal fastholde standarden af klubbens beholdning af atletikmateriel og løbsmateriel. Arbejde for at gøre det lettere at arrangere vores indtægtsgivende arrangementer. Dette skal ske ved investering hjulpet på vej af fonde og sponsorer. Vores ejendomme og træningsfaciliteter skal være moderne og i god stand og altid leve op til krav fra medlemmer og myndigheder. Vi arbejder videre med udvidelsesplaner for fitnesstilbuddet, men accepterer også, at tiden rent økonomisk ikke er til det. Derfor holder vi øjne, øre og muligheder åbne, men udvidelse ligger længere ude i fremtiden.

 

Ledere og trænere: De sidste ledige poster i organisationen skal besættes og dobbeltroller minimeres. Det er vigtigt at klubben finder emner, der kan virke som trænere, således at klubben kan opretholde et højt aktivitetstilbud. Klubbens målsætning er, at alle der ønsker at uddanne sig til træner, også skal have mulighed herfor. Vi vil afsætte midler til beklædning og godtgørelser til vores trænere og ledere.

 

 

 

Detaljeret målsætning - events

Aktivitetsplan - Viking Atletik er arrangør af:

DGI cross cup 5. runde samt BM lang Cross den 4. februar – mindst 60 deltagere

½ maraton Cross Island Bornholm den 29. marts. Målsætning: Mindst 200 deltagere.

Wild Easterly O-løb den 7. April. Målsætning mindst 50 deltagere. (nyhed)

Fredensborgløbet den 20. maj. Mindst 200 deltagere.

Firmastafetten 6. juni. Målsætning: Mindst 180 hold.

Soft-iceløbet den 3. juli. Målsætning: 700 deltagere

Bisselineløbet den 14. juli – Mindst 170 deltagere.
Etape Bornholm uge 30. Målsætning: Mindst 2100 tilmeldte deltagere – 1750 på startstregen og mindst 75 enkeltdagsløbere pr dag.

Bornholm Rundt på Cykel den 25. august – mindst 1500 deltagere

Chokoladeløbet i Rønne (børneløb) den 7. september – mindst 150 deltagere

Almindingsløbet den 21. september. Målsætning mindst 500 deltagere.

Natløbet i uge 42. Mindst 600 deltagere – udvikle det som et oplevelsesløb

Høst Open i uge 43 med mindst 800 deltagere

Gennemføre BM 3000 og 5000 meter samt gerne flere atletikbanestævner

Appelsinløb hver måned (minus juni-september)

Gennemføre et antal lange træningsture som ”bus ud, løb hjem” arrangement.

Gennemføre tri- og cykel-, og MTB- træningsevent hen over året

Gennemføre orienteringsløb som P-løb, vinterlang, BM, træningsløb m.v. jf. særlig kalender

Fællesrejser til E-løbet, Grønne halv maraton samt kvindeløbet og o-løbs- og tri-event. .

 

Udvalgenes målsætning for 2024

 

Atletikudvalget  

  • Fastholde og udvikle vores nuværende atleter.
  • Tiltrække og fastholde nye atleter. Finde måder at få gøre børn og unge ( og deres forældre) opmærksom på atletikken.
  • Tiltrække og fastholde løbere på Børneløbeholdet og talent-og eliteholdet. Vi har 2 hold der kan supplere hinanden og Børneløbeholdet kan for nogen blive vejen op på talent-og eliteholdet.
  • Øge klubbens focus på atletik.
  • Forsøge at finde folk med interesse i at gå ind i trænergerningen.
  • Finde trænere/hjælpetræner til baneatletikken, så vi kan imødekomme interesse fx helt små børn.
  • Støtte vores unge trænere i deres aktiviteter på stadion.
  • Tilbyde vores nuværende trænere træner- og inspirationskurser.
  • Deltage og bakke op omkring DGI Stævner her på øen.
  • Vi skal arrangere BM 3000m og 5000m på bane i lidt ændret format.
  • Deltage i Tårnby Games i maj og Greve afslutningsstævne i september.
  • Udtage deltagere til DM/Dmu ude og ude.
  • Støtte deltagere til DM/DMU inde og ude.
  • Støtte til deltagere til løb/Dm-løb lokalt og nationalt/internationalt.
  • Støtte op om vores atleter i den nationale/internationale elite.
  • Vi ønsker fortsat et stævneklart stadion med det vedligehold der følger med.
  • Støtte op om de unge der udtages til træningssamlinger i regionalt/nationalt regi.
  • At lave sociale arrangementer.
  • At afholde små lokale stævner og testløb.
  • Støtte op om lokale løb, fx i form af ny Grand Prix-serie på tværs af Bornholmske klubber, for på den måde, at skabe interesse for lokale løb.

 

 

Cykeludvalget og Triudvalget

Gennemføre træning til Bornholm Rundt på Cykel samt onsdagstræning. Det tilstræbes at der skal være flere hold opdelt efter niveau.

Disse hold forsøges videreført som onsdags vinterhold, med start fra Louisenhøj.

Udvalget forsøger på sigt at tilbyde klubture til løb i ud- og indland, disse bliver selvfølgelig et tilbud til alle klubbens medlemmer.

Fremme interessen for at dyrke triatlon, duathlon og lignende aktiviteter på så mange forskellige niveauer som muligt på Bornholm.

Udvalget tilbyder praktiske rammer for at dyrke triathlon m.m. samt udvikle rammerne for et frugtbart samarbejde mellem aktive triatleter og dem der går og tænker på at blive det.

Udvalget vil forsøge at styrke samarbejdet på tværs af de forskellige udvalg i Viking, ved at inviterer og gøre brug af hinandens kompetencer i forbindelse med forskellige arrangementer/event for medlemmerne.

 

Orienteringsløbsudvalget

Der arrangeres ca. 30 orienteringsløb i form af de eksisterende løbsserier Bornholmsmesterskaber, Pointløb, Vinterlang, Sommer Cup og Bysprint. Disse o-løb suppleres af træningsløb og ad hoc løb som fx Corona Cup, natløb o.a..

I oktober arrangeres Bornholm Höst-Open - et 2 dages internationalt stævne med deltagelse af ca. 800 deltagere.

Vi vil fortsat arbejde på at gøre o-løb synligt og lettere tilgængeligt for nye løbere.

 

Fitnessudvalget

Fitnessudvalget vil i 2024 arbejde på at endnu flere af vores medlemmer får mulighed for at dyrke en masse vægt- og holdtræning.

Derfor har vi også øget ventelisten til 10, så der er mulighed for at komme på venteliste selvom listen er lang – vi oplever nemlig at mange melder fra i sidste øjeblik og så har du alligevel mulighed for at komme på holdet.

Vi vil fortsætte med at udbyde spinning morgen, eftermiddag og aften alle ugens dage. Derudover vil vi tilbyde holdtræning alle ugens dage, hvor vi i 2024 vil tilbyde nogle nye hold;  Fitness på step bænk samt boksefitness.

Udover de nye hold vil vi fortsat tilbyde cross gym, kettlebell, bold, bodytoning og en håndfuld af trampolin hold.

Vi har 2 instruktører vi vil sende på yogainstruktøruddannelsen, så vi igen kan tilbyde yoga, udover yoga for løbere, som vi fortsat udbyder sammen med udstrækningsholdet.

Vi er altid åbne for nye ideer, så vi vil stå med åbne arme for ønsker og tiltag ligesom vi altid er interesserede i nye instruktører.

Har du ideen, så opretter vi gerne et hold, hvor det passer med de andre hold og hvornår lokalet er ledigt.

Hold dig endelig ikke tilbage. Vi kan aldrig få holdtræning nok, da der er mange medlemmer, der gerne vil modtage instruktion for dig. Har du behov for kursus, så betaler Viking Atletik alle de udgifter der er forbundet med det. Vi stiller kun det krav, at du også i en tid skal fungere som instruktør.

Selvom der er holdtræning inden for det du gerne vil stå for, så kan du sagtens få et hold. Det er jo på et andet tidspunkt - og da mange af vores hold er fuldt tegnede, så kan dit hold sagtens supplere det eksisterende. 

 

 

Etape Bornholm udvalget

Vi vil tilstræbe at gøre det endnu lettere at være hjælper ved at få de tunge opgaver lagt over på eksterne samarbejdspartnere. Servicen skal udbygges, så løbet opfattes endnu bedre af deltagerne. Gerne med flere sideløbende oplevelser, så ugen opleves som en endnu større totaloplevelse at være med i som deltager.

Vi forventer, at sommeren er over os i uge 30 og at der fortsat vil være fremgang

 

Motionsudvalget

Løbetræning

Skovtræningen er den grundlæggende del af klubbens tilbud til motionister. Medlemmernes behov skal afspejle sig i de træningstilbud, der gives, og træningstidspunkter og –niveauer bliver derfor løbende revideret.

Der er mulighed for løbetræning året rundt mindst 3 gange ugentlig.

I sommerhalvåret tilbydes løbetræning på begynder- og på genstartshold på minimum 2 ugentlige træningstidspunkter.

 

Appelsinløb

  • Oktober – maj: løb med tidtagning den første lørdag i måneden. Ruter på 3, 5 og 8 km.
  • Løb i oktober, november, januar, februar, april og maj, udgår fra Villa Nova
  • Adventsløb i december med gløgg og æbleskiver samt lodtrækningspræmier sponsoreret af Kvickly Rønne. Udgår fra Louisenhøj.
  • Fastelavnsløb i marts med fastelavnsboller og kakao. Udgår fra Louisenhøj.

 

Fællesrejser til løbsarrangementer

  • Kalkmineløbet
  • Stockholm Maraton
  • Alt for Damerne kvindeløb
  • Helsingborg halvmaraton
  • HC Andersens maraton
  • Eremitageløbet

 

Løbeguider

For at kvalitetssikre vores løbetræningstilbud, rekrutterer vi blandt medlemmerne et passende antal løbeguider (instruktører/hjælpere) til holdene. Disse tilbydes kurser og inspiration til varetagelse af opgaverne. Desuden arrangeres en årlig evalueringsaften med spisning.

 

Powerwalk

Powerwalk er et alternativ til dem, der af forskellige årsager ikke kan eller ønsker at løbe. Man kan deltage i Powerwalk 3 gange ugentligt, samme tidspunkter og mødesteder som den øvrige løbetræning.

 

Stavgang

Stavgang med eller uden stave fortsætter med træning 3 gange om ugen mandage kl. 09.30 der gås langt i rask tempo (ca. 2 timer) tirsdage og torsdage kl. 10.00 for begyndere og øvede. Begyndere der ønsker at gå med stave, kan låne stave. Disse tilbud fortsætter som altid året rundt sommer og vinter.

 

Idrætsmærketræning

I sommerperioden tilbydes én gang ugentlig træning til idrætsmærket – med mulighed for at tage mærket.

 

Klubaftner

Der arrangeres klubaftner, primært med sportsligt indhold, for at fastholde medlemmerne og medvirke til fortsat motivation i forhold til træning.

 

Kurser for løbe/gangtrænere og -hjælpere

Der planlægges i samarbejde med DGI relevante kurser for løbe/gangtrænerne, så de opnår kompetence til varetagelse af træneropgaverne.

 

FESTUDVALGET

 

Udvalget ønsker i 2024 at have fokus på aktiviteter, der binder klubbens medlemmer sammen i sociale sammenhæng. På tværs af hvad vi dyrker af idrætsgrene. Vi ønsker at lave et passende tilbud af aktiviteter af forskellig art, lige fra klubfester til vinsmagninger, oplevelser m.v.

Del denne side

Følg Etape Bornholm