Bobbarækus

 

Bobbarækus

Bobbarækus stammer langt tilbage i tiden fra, og blev brugt til at skræmme børn fra at gå hen til steder hvor det var farligt at lege.

Et opdragelse/adfærds middel over for børn i deres opvækst. Men kærligt ment.                                                                                            Min far fik det fra sin mor og hans mor fra sine forældre, så vi skal flere hundrede år tilbage. (Ole Mahler)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Min far fik det fra sin mor og hans mor fra sine forældre, så vi skal flere hundrede år tilbage. (Ole Mahler)

Krølle-Bølle er en troldedreng , der holder til på det nordlige Bornholm. 

Ludvig Mahler opfandt trolden for sin søn under 2. verdenskrig.

Krølle-Bølle bor i Langebjerg på Nordbornholm sammen med sin familie, der styres af faderen, Bobbarækus Filiækus. Det vides at han har en søster ved navn Krølle-Borra. Krølle-Bølle er ofte ude på narrestreger, og som så mange andre børn forstår han ikke altid konsekvenserne af sine handlinger.

Det er uvist om familien "i virkeligheden" tilhører De Underjordiske og ikke reelt er trolde. Muligvis er historierne digtet på baggrund af overtroen på Bornholm om De Underjordiske.

Krølle-Bølle har som merhandisehaft succes i mange år i turistbranchen, og er ofte noget af det første folk husker tilbage på hvis de har holdt ferie på Bornholm som børn. På Bornholm ses antageligvis lige så mange postkort med Krølle-Bølle eller familie, som der i København ses postkort med den lille havfrue.  

 

 

 

 

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.