Nyheder

Pressemeddelelse EB

Vi er i gang - det er så skønt og det er 100 procent vores fokus. Vi glæder os til den kommende uge.

Danmark er på vej ud af coronaens skygge, men skyggerne er lange og rammer Etape Bornholm hårdt igen i 2021.

 

Først i maj måned vidste vi, om vi kunne afholde vores årlige event og uden nogen form for markedsføring (vi vidste jo reelt ikke hvad der skulle markedsføres) og med et ”rustent” motionsmarked (lang tid uden events) og meget lidt udlændinge, så kommer der formentlig kun ca. 1500 løbere i år. Langt fra de over 2500 deltagere vi plejer at være.

 

Men for Viking Atletik har det været vigtigt, at vi holder gryden i kog – og gennemfører uanset hvad. Så må vi bare håbe på, at vi fra 2022 igen kan rejse os.

 

Vi får en ordentlig en på sinkadusen i år rent økonomisk og kommer til at lave et event uden overskud – samtidig med at vi er pålagt en masse ekstra foranstaltninger med coronaregler og kontrol af bl.a. coronapas. Men glæden ved at kunne afvikle, overstråler alt andet. Nu er vi i gang igen. Det er vores fokus !

 

De deltagere der kommer, vil få fuldstændigt dem samme oplevelse, den samme service og helt sikkert også den samme gode sommerferie oplevelse som de plejer…. Vi er klar. Vores mange frivillige er klar. Over 200 frivillige hjælper til i løbet af ugen.

 

Etape Bornholm er et fem-dages etapeløb, hvor løberne samlet løber en maraton over 5 dage. Distancer mellem 5,9 km. og 10 km.  Der er ligeledes en børnedistance over en kvartmaraton – de løber i tre dage, samt en ungdomsklasse der løber en halv maraton +, ligeledes over 3 dage. En ny 60+ klasse (rent motion) er der også. Her løber man mandag, onsdag og fredag.

 

Foruden disse klasser, løber mellem 100 og 150 løbere enkeltdagsetaper de tre dage, det er muligt. Det er mandag, onsdag og fredag.

 

Etape Bornholm er meget mere end et løb. Det er en ferie. En aktiv ferie, hvor 80 procent af deltagerne er tilrejsende.

 

I år er vi også blevet meget mere grønne. Væk med plastik. Ingen plastik strimler, ingen plastik krus og ingen plastikposer når startnummeret hentes. Det er den trends der er inden for idrætten og den bakker vi op om.

 

Vi løber i Hasle om mandagen, på Dueodde om tirsdagen, i Almindingen om onsdagen, på Hammeren om torsdagen og i Rønne om fredagen. Der startes hver dag kl. 18:00 – dog undtaget fredag, hvor en færgeafgang skubber starten til 18:15. Ruten går nemlig ned over havnen, hvor færgetrafikken naturligvis lige skal afvikles først.

 

Fredag i Rønne afsluttes Etape Bornholm med en stor afslutningsfest og præmieoverrækkelse på Rønne Stadion. Der er præmier til de bedste i de primære klasser, således får vinderen af løbet 5000 kr. i præmie. Der er pengepræmier til de 10 første kvinder og mænd. Desuden naturaliepræmier til børne- og ungdomsklasserne. Desuden er der præmie til veteranklasserne som er 5-årsklasser.

 

Omfanget af Etape Bornholm er stort. 150 hjælpere pr. dag er i gang. Over 200 frivillige i alt i løbet af ugen. Bl.a. også frivillige fra vore samarbejdsklubber (BCC, Nyvest, ÅIF, Knudsker IF, Hasle IF og Viking petanque), som løser opgaver under etapen, frivillige samarittere og frivillige hjemmeværnsfolk, der står for trafikreguleringen under de enkelte løb.

 

Vi har også en Shuttlebus indsat. 3 af dagene passer BATs kørsel ikke rigtigt med vores starttidspunkter og slutningen af dagens løb. Så vi har hver dag to busser, der kører øen rundt og samler deltagere op fra særligt udpegede steder. Det er Jan Oles Trafikkørsel, der står for denne service.

 

Det bliver nogle lange dage den kommende uge. Vi ved, at vi flere steder vil skabe lidt udfordringer for trafikken, beboere og handlende de steder vi løber. Vi tilstræber dog, at vi kun spærrer veje og parkeringspladser stå kort tid som overhovedet muligt. F.eks. fredag, hvor vi bl.a. løber ind over Store Torv i Rønne, vil vejene og Torvet kun være afspærret i ca. 25 minutter. Så snart sidste løber har passeret, vil der blive åbnet.

 

Følg os gerne på Facebook, hvor der ligges rigtigt mange nyheder, beskrivelser, beretninger og kommentarer op. Søg gruppen Etape Bornholm.

 

Vi løber i uge 30 – fra 26. – 30. juli.

 

Hjemmeside: http://www.etape-bornholm.dk

 

Det er Viking Atletik der står bag Etape Bornholm – øens (stadigvæk) største motionsevent.

 

Med venlig hilsen

 

Claus Clausen

Viking Atletik

cc@viking-atletik.dk

 

Telefon 23 71 35 35

Del denne side

Følg Etape Bornholm