Nyheder

Hvorfor generalforsamling?

Demokrati er en grundsten i vores samfund- også i foreningslivet. Så generalforsamlingen er vigtig.

Viking Atletik har 2500 medlemmer. Når vi engang om året mødes til vores generalforsamling, så kommer der ca. 40 medlemmer. Det kan godt gøres bedre. 

Hvorfor holder man en generalforsamling og hvorfor er det vigtigt at deltage?

Viking Atletik er en folkeoplysende forening. Vi er en non-profit organisation og vi er 100 procent demokratisk opbygget. Vi er med andre ord ejet af medlemmerne og den daglige ledelse vælges af medlemmerne. En gang om året mødes vi og sammensætter den ledelse, der frem til næste generalforsamling, skal træffe de nødvendige beslutninger og sikrer, at de planlagte ting følges. Alle medlemmer kan være med til at vælge bestyrelsen og alle medlemmer kan stille op til bestyrelsen.

Vi er så heldige, at alle der er på valg, er villige til genvalg. Men det betyder jo ikke, at medlemmerne nødvendigvis mener det samme - og måske skal vi en helt anden vej ! (tænker nogen) Det bruger man så generalforsamlingen til. Ud med den gamle - ind med det, som medlemmerne hellere vil. Derfor holder vi valg. 

På generalforsamlingen vedtager man også vedtægtsændringer. Kontingentet fastsættes. Der skal aflægges og godkendes regnskaber for foreningen og budgettet skal godkendes. Vores aktivitetsplan og målsætning skal også vedtages, altså hvad vil vi det kommende år. 

Beretningen, som fremlægges af formanden på bestyrelens vegne, skal også godkendes. Hvordan går det i klubben? Bruges pengene på den rigtige måde, bevæger vi det rigtige sted hen og så videre. Det er også her, at man kan fremføre ting, som man mener der kan ændres i klubben - også selvom det ikke er noget, der beskrives i beretningen. Det er her, man i virkeligheden kan vælte en bestyrelse, hvis dette var et ønske. Stemmes en beretning ikke igennem, så går bestyrelsen af og nye kan træde til.  

Så hele vejen igennem, er du som medlem, med til at sammensætte klubbens ledelse.

Hvad der så foregår i detaljen (daglig træning) i dagligdagen, er hos Viking Atletik lagt ud i udvalgene. Det bruger vi hele vores udvalgsstruktur til. Også her er det medlemmer, der sidder og træffer beslutninger og står for alle de daglige ting. F.eks. ud fra de budgetter, som bestyrelsen udstikker og godkendes på GF. Så selvom du ikke er i bestyrelsen, så kan du via udvalgene søge indflydelse og være med til at forme klubben. 

Lad os hylde demokratiet og lad os mødes på tirsdag den 7. februar. Det er kl. 19:00 

Her er lidt teasere for beretningen, altså det, som bestyrelsen gerne vil drøfte med dig på tirsdag.

  • Hvordan har vores medlemsudvikling været? - i forhold til de behov, der efterspørges og ligger inden for vores "felt". 
  • Hvorfor hedder vi det vi gør? - når vi nu er meget andet end atletik.
  • Vil du være med til at gøre baneatletikken større? Der er jo ikke så mange unge som tidligere. Befolkningen er faldet 9000 de sidste 25 år og især de unge er "forsvundet".
  • Vi har heldigvis mange medlemmer, hvad gør vi for at få endnu bedre vilkår?
  • Hvordan sikrer vi et større overskud, der giver os bedre mulighed for mere idræt?
  • Vi vil gerne høre lidt om nye klubtrøjer
  • Vi vil gerne høre din mening om tobaksfri Louisenhøj
  • Skal det være billigere at løbe f.eks. Etape Bornholm når man er medlem og repræsenterer klubben - også i dagligdagen?
  • Lidt om bedre vilkår i Nordskoven og hvordan det går med Villa Nova?
  • Lidt om Sorthat projektet og kan vi komme videre med det spor. Måske andre projekter. 
  • Lidt baggrundsviden om pladsmanglen på Louisenhøj. Det er blevet en stor arbejdsplads via lejemålet. 
  • Stor ros til alle frivillige, der er så vigtigt for klubbens eksisten

Efter generalforsamlingen offentliggøres beretningen på skrift her på viking-atletik.dk  Men kom gerne og hør den "live". 

Del denne side

Følg Etape Bornholm