Nyheder

Talentudvikling

Det handler ikke om at træne mindre, men om at træne ”rigtigt”.

4 dygtige løbere fra Viking Atletiks Ungdomsafdeling (Mads Windahl, Rasmus Hansen, Lukas Iversen og Klara Hansen) blev i september sidste år udtaget til at deltage i Dansk Atletik Forbunds talentudviklingsprojekt - ATK (Aldersrelateret Træningskoncept).

Viking Atletik gjorde deltagelsen muligt, da klubben valgte at støtte sine atleter i forhold til deltagerbetaling og transport.

ATK-konceptet indeholder 9 dages træningssamlinger i Ballerup med to træningspas pr. dag

Så i al slags vejr har de unge mennesker henover efterår, vinter og foråret været ad sted med morgenfærgen kl. 6.30 og hjemme igen kl. 21.50. Atleterne har således investeret meget tid i projektet.

Formålet med ATK projektet er fokus på en langsigtet udvikling af den aktive. Udviklingen skal bygge på alsidighed og på en gradvis opbygning af den aktives præstationsniveau, der tager hensyn til den aktives øvrige udvikling. Først skal man lære de rigtige bevægelser, så skal man opnå de relevante og grundlæggende fysiske og tekniske kompetencer inden for den aktuelle disciplin, derefter skal man lære at træne og på den måde langsomt, men sikkert nå frem til at kunne træne for at konkurrere – og for at vinde.

Det handler ikke om at træne mindre, men om at træne ”rigtigt”.

De har lært en masse om løbeøkonomi, løbeteknik, kost, mentaltræning og ikke mindst fået skabt nogle gode relationer til deres ”konkurrenter”. Relationer som er enormt vigtige, når det kommer til at udveksle gode råd og erfaringer om stort set alt løbsrelateret.

Som træner havde jeg fornøjelsen at være med til alle samlinger. Det er en del af konceptet. Det har været meget lærerigt og jeg har da også fået masser af ny viden og inspiration, som vi kan bruge fremadrettet i vores måde at tilrettelægge vores træning på.

Teddy Hansen, træner for talent- og elite

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.