Nyheder

Tak for i år - god jul

Et meget, meget, meget anderledes år går på hæld

Tak for i år….

Vi nærmer os jul. Årets ende er nær, så jeg vil på bestyrelsens vegne ønske jer alle en glædelig jul og godt nytår.

Samtidig lige kaste et blik over året der nu går på hæld. Også selvom tilbageblikket i år ikke er spor opmuntrende.

For alle – uden undtagelse – har 2020 været et meget anderledes år. Da kalenderen viste 1. januar 2020, så kunne Viking Atletik, i alle prognoser, se at det ville blive endnu et jubelår. Med fremgang på alle fronter. En lind strøm af indmeldelser, et byggeri der var på plads – klar til første spadestik, et gammelt klubhus der var solgt, nogle deltagertal (tidligt tilmeldte) til vores events, som vi ikke tidligere har set. Nye idrætstilbud var også i støbeskeen, nu hvor vi jo stod på tærsklen til den nye bygning.

Så kom corona !

Alle blev ramt. I hvert fald mange brancher, private som foreninger. Nogle af de brancher der blev hårdest ramt, var bl.a. events og fritidsaktiviteter. Så vi måtte aflyse vores events – og lukke vores fitnessbygning ned og samtidig aflyse al træning i klubben. Indendørs som udendørs.

Så en lovende fremgang og mere aktivitet blev vendt 180 grader. Fra dag til dag stoppede al tilmelding til vores aktiviteter. En ny hverdag for os alle.  

Først og fremmest vil jeg takke jer, vores mange medlemmer, for at I bakkede Viking Atletik op. At I forblev som medlem, selvom vores tilbud først blev lukket ned og siden åbnet igen med strenge restriktioner. Restriktioner der fortsat er der.

En forudsætning for, at vi kan holde dampen i gang er, at vi har medlemmernes opbakning og at rygraden i vores økonomi, kontingenterne, fortsat er der. Det er altafgørende for, hvad vi kan tilbyde, når vi kommer ”ud på den anden side” af corona. Lukker noget ned nu, så er det der ikke, den dag vi igen oplever normale tilstande. Så tusinde tak. Fællesskab og sammenhold gør stærk.

Vi kan se på indmeldelsestallene i 2020, at tilgangen til klubben har været langt mindre end tidligere. Hvilket jo er logisk nok. Men det skal nok rette sig op, når vi igen er tilbage med fuldt program. Og det kommer vi !

Vores bygning er kommet tilbage på sporet efter den konkurs, vores første entreprenør blev ramt af i april. Vi er nu så langt, at lige inde i det nye års begyndelse, der rejses spærene og bygningen bliver lukket i løbet af januar. Sidst på foråret åbner vi så bygningen. PLE, som er vores nye entreprenør, er effektive og hurtige, så det kører som det skal. Et lidt langstrakt forløb med byggetilladelsen forhindrede os i at komme i gang i september, som ellers var planlagt. Men alt skal jo passe sammen, når det skal være optimalt.

Vi glæder os til at komme i gang. Vi får langt bedre idrætslige vilkår. Både for det vi allerede tilbyder, men også nye alternative træningsformer, som supplement til vores øvrige træning. Vi har f.eks. lige tilmeldt tre piger til kursus i yoga, så det er en af de ting, som vi vil tilbyde til næste vinter. Mange andre ting er i støbeskeen.

Der er også styr på økonomien. Selvom budgettet siden 2017, hvor den første ansøgning blev sendt af sted til projektet ”Fitness For Alle”, er gået fra 6,8 mio til nu 12,6 mio, så har vores egen indtjening, fondsmidler og noget så teknisk som udbetalingen af en garantisum ifm en konkurs, givet den sum, som der skal til. Så nu ser vi fremad.

En vigtig forudsætning er dog, at vi kommer i gang med vores events i 2021. I år har vi ”klaret den” ved hjælp af hjælpepakker, men det er sjovere, når man kan tjene sine egne penge og skabe aktivitet og glæde. Ikke mindst gode sommerminder, da 60 procent af vores deltagere til vores events, jo kommer ”fra den anden side af vandet”. Så lad os håbe vi kan få gang i det hele igen – ikke mindst for folkesundhedens skyld.

Jeg ville så gerne skrive et tilbageblik over al den aktivitet der havde været – i stedet for mere klynk og jammer omkring vores økonomi. Men sådan har virkeligheden i 2020 været. Lad os alle håbe på, at verdenen i 2021 kommer af med den skide virus. Vaccinen er jo på vej.

Endnu engang en stor tak for jeres opbakning til vores fælles projekt: Viking Atletik

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

 

Claus Clausen

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.