Nyheder

Referat fra bestyrelsesmødet 5/12

Bestyrelsen har været samlet til årets sidste møde. Bestyrelsen i Viking Atletik består af 11 personer og alle er valgt af medlemmerne. Bestyrelsen leder klubben mellem generalforsamlingen.

Offentligt referat fra bestyrelsesmødet i Viking Atletik den 5. december 2023

 

Følgende områder blev berørt. Dette som orientering, drøftelse og evt. beslutninger 😊

 

Orientering fra forretningsudvalget

Vi har i dag rundet 2700 medlemmer (dags aktuelt tal). Mange nye medlemmer er på vej ind, da vi er ved at tømme vores venteliste til fitness i forbindelse med årsskiftet. Dog vil der blive slettet en del medlemmer med udgangen af året, som alle har afmeldt medlemskabet de sidste måneder. Prognosen for næste års medlemskab ser godt ud.

Konverteringen af kvartalsmedlemskaber er afsluttet. Alle medlemmer bliver fra 1. januar opkrævet for hele året på en gang. For dem der var på kvartalsmedlemsskab, er det blevet billigere at være medlem, men omkostningerne til 4 årlige opkrævninger var alt for store til det gav mening. Klubben sparer en del ved kun at skulle opkræve en gang.  

Drøftelse omkring den nye fitnessbygning, hvor vi stadigvæk slås med indtrængende vand. Utætheden er åbenbart ikke lokaliseret. Vi håber på en snarlig løsning.

Årshjulet på kontoret er, at der i denne tid laves ansøgninger til næste års mange events og alle de aftaler der følger med samarbejdspartnere og sponsorer. Det hele er ved at falde på plads. Det er et ret så omfattende arbejde og tager lang tid. Jo mere der laves i den ”stille periode” jo bedre. Ligeledes laves der en del markedsføring for de store events, hvor deltagerne primært kommer ovrefra.

I den kommende tid arbejdes der med ”Kør ud – løb hjem”, Nytårstræningen og BM lang cross. Der er ligeledes ved at blive planlagt skole OL på Bornholm i O-løb. Skole OL i Cross afvikles ikke mere. Vi vil gerne lave atletik i Skole Ol regi. Hvad det bliver til afklares snarest.

Den nye fitnessbygning er i fuld gang med at blive evalueret bl.a. via interviews. Det er BARK, dem der stod bag kampagnen ”Fitness For Alle”, der står for det. Erfaringerne fra vores projekt kan bruges af andre nye fitnesstilbud.

”Sorthat projektet” er sat i gang. Der arbejdes derude. Det skulle være færdigt inden jul. Laves i samarbejde med BRK og Kompan. Det beløber sig til over 700.000 kr, uden at det dog koster Viking Atletik noget. Projektet er 100 procent fondsfinansieret.

Status og beslutninger

Status vedr. tilbygning af vores fitnesslokaler. Vi ønsker større omklædningsrum og et rum til bl.a. udstrækning, når der er holdtræning og dette lokale er optaget. Det er blevet afklaret om vores ideer var teknisk mulige. Det er de ! Nu afventer vi priser og de endelige planer, før vi kan gå videre med dette projekt. Det bliver dyrt, da der sammenlagt tales om ca. 100 m2. Det bliver nødvendigt med fondsstøtte og det vil blive altafgørende for hele projektets gennemførelse, at vi kan få økonomisk hjælp til det.

Status vedr. Villa Nova projektet. Der har været møde med Efterskolen og vi har lavet en aftale der rækker 30 år frem i tiden. Præcis som aftalt, da vi afstod for købet og overlod det til dem. Naturstyrelsen er også taget i ed – og her afventer vi de endelige retningslinjer for bl.a. beskæring og afgrænsning af området. Desværre er det ”overdækkede skur” vi skal anvende, i væsentlig dårligere stand end vi havde regnet med. Det kan blive en udfordring, men vi arbejder videre med planerne og håber på en løsning. Tidshorisonten er ukendt, men ideelt set skulle det blive til sommersæsonens opstart.

Rygeregler for Louisenhøj blev drøftet. BRK, DBU og DGI anbefaler, at det henstilles at der ikke ryges på Rønne Stadion Nord. Det er en ”vattet” holdning, mener Viking Atletiks bestyrelse. Skal det undgås bør der være et forbud, som man i dag f.eks. gør på skolerne. Så er det effektivt og giver mening. En ”henstilling” vil ikke forhindre at børn og unge udsættes for tobak, når de møder ind til idræt. Bestyrelsen vil gøre ”Louisenhøj” tobaksfri, men vil først høre medlemmernes mening på den kommende generalforsamling.

Generalforsamlingen bliver tirsdag den 7. februar kl. 19:00 i vores mødelokale. På valg er Formanden (Claus), sekretæren (Peter), Annika, Michael, Karina og Kim. Alle er villige til genvalg.

Vi besluttede os for at indkøbe en ny salgsvogn til erstatning for de to gamle slidte salgsvogne. Den nye er noget større og vil gøre, at man kan nøjes med at have en ud til vores events. Der indkøbes også en materielvogn, der kan huse en stor del af det materiel vi bruger, når vi er ude (ca. 25 event dage om året). En investering der er nødvendig og for at understrege at events ikke kun er indtægter, så er den samlede udgift på de to vogne lige under 140.000 kr. Men de vil kunne anvendes forhåbentlig de næste 20 år.

Vi drøftede vores pladsmangel på Louisenhøj. Folmer Dahl stopper som depotmand for O-løberne og vi skal nu huse (Louisenhøj) alt det materiel, der stod hos ham privat. O-kort udskrivningen skal også flyttes til Louisenhøj, hvor vi i forvejen slås med pladsmangel. Det er vigtigt for os, at vores lejere (DGI Bornholm) bliver på matriklen, så vi må se på løsninger for dette. Trods mange hundrede m2 depot og lagerkapacitet, så kniber det med pladsen.

Rønne Svømmehal og den prisstigning der er grundet højere el priser, blev drøftet. Vi er også pressede med øgede udgifter til egen bygning. Vi fastholder dog vores bookinger af svømmehallen frem til udgangen af maj, som planlagt. Her tilbyder vi svømning 4 gange om ugen. Vi var enige om, at hvis vores brug af svømmehallen stopper, så giver det bare manglende indtægter et andet sted og er det jo ikke sikkert, at der er noget at vende tilbage til. Så vi fortsætter som planlagt. Den øgede udgift tager vi inden for eksisterende budget. Vi ønsker ikke at ændre på vores kontingentstruktur, men det bliver inden for den nuværende ramme.

Økonomi

Budgetopfølgningen ser lovende ud. Der begynder at tegne sig et billede af årets resultat. Langt færre deltagere til vores events end der f.eks. var i 2019, før corona, langt højere udgifter på især EL til vores bygningen og føromtalte svømmehal, presser økonomien. Men det ekstremt høje medlemstal giver en del mere i indtægt end forventet. Dette til trods for det billige kontingent. Men når vi løfter i flok og nu har over 2700 medlemmer, gør vi kommer igennem året med et plus. Vi skal jo ikke lave et stort overskud, men der skal være til de forpligtelser vi har. Vi har nu tre ansatte, to store bygninger og rigtigt meget eventmateriel og fitnessudstyr og dermed også en række forpligtelser og behov for bl.a. vedligeholdelse og nyanskaffelser. Men året vil give et fornuftigt overskud, der styrker vores likviditet. Mere om det til generalforsamlingen.

Budget 2023 – anden behandlingen. Det ser fornuftigt ud og der budgetteres med et lille overskud på ca. 10.000 kr. Til 3. behandlingen vil vi kende alle 2022 tallene og vores kontingentindtægter for 2023 og så vil vi på den baggrund justere -  dermed kunne fremlægge budgettet til godkendelse på generalforsamlingen i februar.

Regnskaberne for Höst Open, Etape Bornholm og Halloweenløbet blev gennemgået, drøftet og godkendt. Overskuddet på etapen var højere end frygtet – men mindre end budgetteret (der kom færre). Der manglede 1000 deltagere i forhold til 2019 niveau. Men alt går jo i bølger og vi håber bølgen lige nu går opad.

Udvalgene 

Udvalgenes aktiviteter blev gennemgået og drøftet. Viking Atletiks bestyrelse har et medlem siddende i alle vores 6 stående udvalg og det er i udvalgene den idrætslige del af klubben planlægges og gennemføres. Altså alt den daglige træning. Vil du gøre en indsats, så meld dig gerne til en af vores idrætslige udvalg.

 

 

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm